Sazinies ar mums
Sazinies ar mums
MĀJAS LAPAS RESPONSĪVAIS DIZAINS – NEPIECIEŠAMĪBA VAI LIEKA IZŠĶĒRDĪBA?

MĀJAS LAPAS RESPONSĪVAIS DIZAINS – NEPIECIEŠAMĪBA VAI LIEKA IZŠĶĒRDĪBA?

Responsīvais mājas lapas dizains (Responsive Web Design) – jeb adaptīvais dizains ir mājas lapu dizains, kas nodrošina korektu mājas lapu attēlošanu uz dažādām ierīcēm (datoros, viedtelefoni, planšetdatori u.t.t.), respektīvi, mājas lapa ir izveidota tā, lai pati zinātu kā viņai būtu jāparādās, lai lietotājam mājas lapas apskate būtu maksimāli atvieglota.

Balstoties uz statistiku 2015. gada sākumā mobilo ierīču interneta lietotāju skaits ir apsteidzis stacionāro un portatīvo datoru lietotāju skaitu. Tātad, ir vērts aizdomāties par responsīvā mājas lapas dizaina nepieciešamību.

MOBILO IERĪČU SKAITS AR VIEN PIEAUG

Ikdienas sadzīvē smartfons vai planšete vairs nav retums, drīzāk jau pierasta lieta. Taču vēl joprojām liela daļa uzņēmumu mājas lapu nav responsīvi draudzīgas, kas netikai rada galvassāpes potenciālajiem klientiem, bet arī kritumu pārdošanas apjomiem.

ATSLĒGA IR POZITĪVA LIETOTĀJU PIEREDZE

Balstoties uz Google Think insights datiem par mobilajām iekārtām, ja lietotājs ir ienācis jūsu mājas lapā un apjūk vai nevar atrast ko ir meklējuši, tad ir 61% iespējamība, ka viņš nekavējoties meklēs kādu citu resursu kur saņemt nepieciešamo informāciju, visdrīzāk pie konkurentiem. Ja lietotājs būs saskāries ar pozitīvu pieredzi jūsu mobilajā mājas lapā, tad ir 67% iespējamība, ka lietotājs iegādāsies vēlamo produktu vai pakalpojumu.

BLOGI UN SOCIĀLO TĪKLU AKTIVITĀTES PIESAISTA MOBILOS LIETOTĀJUS

Ja jūsu uzņēmums aktīvi lieto sociālo tīklu kontus vai blogus, tad mājas lapas lietotāju skaits no mobilajām iekārtām stipri pieaug, facebook.com statistika liecina, ka 60% klikšķi uz ārējām saitēm notiek tieši no mobilajām iekārtām. Ņemot vērā šo informāciju, varam secināt, ka 60% no potenciālajiem klientiem saskarsies ar problēmām apskatīt informāciju līdz kurai ir nonākuši konkrētā situācijā.

RESPONSĪVAIS DIZAINS IR MEKLĒTĀJSERVISIEM DRAUDZĪGĀKS

Google.com ir oficiāli paziņojuši , ka tiek rekomendēts lietot responsīvā dizaina sniegtās iespējas, tādā veidā google robotiem ir atvieglota informācijas iegūšana par mājas lapā atrodamo informāciju. Tātad ar responsīvā dizaina palīdzību jūsu uzņēmuma lapa var būt arvien ātrāk atrodama meklētājservisu reitingos, kas mūsdienās ir ļoti svarīgi.

MĀJAS LAPAS IELĀDES ĀTRUMS SAMAZINĀS

Izmantojot responsīvā dizaina sniegtās iespējas, mājas lapas ielādes ātrums uz mobilajām iekārtām krasi samazinās, jo nav nepieciešams ielādēt lielas bildes, kas ir paredzētas pārlūkošanai uz datora (lielākiem ekrāna izmēriem). Turklāt, mobilo iekārtu interneta ātrums ne vienmēr ir ātrākais, līdz ar to ielādes ātrumam ir lielāka nozīme.

ADAPTĀCIJA NĀKOTNES IEKĀRTĀM

Viens no lielākajiem ieguvumiem, lietojot responsīvo mājas lapas dizainu, ir skats nākotnē – drīzumā lietotāji sāks sērfot internetā ar TV starpniecību, pulksteņiem, “gudrajām brillēm” u.t.t.

Raksti

Facebook mainās: Kā izmaiņas ietekmēs lietotājus? Skatīt vairāk
LIETAS, KAS RAKSTURO SLIKTAS MĀJASLAPAS Skatīt vairāk
Bizness sociālajos tīklos: iconcept ceļvedis Skatīt vairāk
Cik maksā mājas lapas izstrāde? Skatīt vairāk
Vai zini, ko patiesībā simbolizē BMW, AMAZON, LG un citu populāru zīmolu logotipi? Skatīt vairāk
Mājas lapu izstrādes cena Skatīt vairāk
Mājas lapas izstrāde un tās galvenie posmi Skatīt vairāk
Mājaslapas responsīvais dizains – vēlreiz par svarīgāko Skatīt vairāk
Kas jauns mājaslapu izstrādē? Tendences 2020-2021 Skatīt vairāk
10 svarīgi elementi jaudīgas e-komercijas vietnes izveidošanai Skatīt vairāk
Skatīt vairāk

Kontakti

Satekles iela 2c, Rīga, Latvija, LV-1050

+371 67 288 887

[email protected] © SIA iConcept 2021

SIA “iConcept” 2023. gada 3. aprīlī ir noslēdzis līgumu Nr. SKV-L-2023/198 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.