Sazinies ar mums
Sazinies ar mums
Vai zini, ko patiesībā simbolizē BMW, AMAZON, LG un citu populāru zīmolu logotipi?

Vai zini, ko patiesībā simbolizē BMW, AMAZON, LG un citu populāru zīmolu logotipi?

Iespējams, kādreiz esat dzirdējuši par uzņēmumu logotipiem, kuriem ir kāds slepens vēstījums. Izrādās, kā tādu ir gana daudz. Mēs apkopojām zināmākos zīmolus, kuru logotipos slēpjas kas vairāk nekā tikai nosaukums.


FedEx: FedEx vienmēr ir daudz reklamējis savu ātrumu un precizitāti preču piegādē, ko arī apliecina uzņēmuma logotips, kurā ir paslēpusies bulta starp ‘E’ un ‘X’.

 

Amazon: Dzeltenā bulta Amazon logotipā, kas norāda no burta ‘A’ uz burtu ‘Z’ simbolizē uzņēmuma piedāvāto preču klāstu – preces no A līdz Z. Šajā logotipā bulta simbolizē arī apmierināto klientu smaidu.

 

Pinterest: Pinterest piedāvā lietotājiem pašiem izveidot tādu kā iedvesmas vai ziņojumu dēli tiešsaistē, tāpēc nav nekāds brīnums, ka burts ‘P’ logotipā ir izveidots kā piespraužamā adata.

 

Gillette: Slēptā ziņa šajā logotipā ir grūti pamanāma, bet, ja vērīgāk ieskatās, var pamanīt, ka ‘G’ un ‘I’ ir nedaudz apgriezti, kas simbolizē Gillete skuvekļu asumu un precizitāti.

 

Sony VAIO: ‘VA’ logotipā ir veidots tā, lai izskatītos pēc analoga signāla, bet ‘IO’ ir attēloti kā cipari 1 un 0, kas reprezentē digitālo signālu.

 

Cisco: Cisco tika radīts San Farncisko, kas arī atspoguļojas uzņēmuma nosaukumā un logotipā. Zilās līnijas virs nosaukuma ne tikai simbolizē elektromagnētu, bet arī slaveno San Francisko tiltu.

 

LG: LG logotipā redzama seja, ko veido zīmola burti – ‘L’ ir kā deguns, bet ‘G’ ir sejas forma. Daži apgalvo, ka logo izskatās arī kā Pacman, kas zināms kā slavena vidospēle.

 

Continental: Riepu ražotāja Continental logotips izskatās ļoti vienkāršs un liekas, ka tajā nekas nav paslēpts. Bet, ja ielūkojas vērīgāk, tad starp burtiem ‘C’ un ‘O’ ir redzama riepa.

 

Formula 1: Formula 1 vairāk ir zināma vienkārši kā F1. Melnais ‘F’ un sarkanais, vieniniekam līdzīgais simbols simbolizē ātrumu, bet, apskatoties kārtīgāk, pamanīsi, ka starp abiem simboliem parādās cipars 1.

 

BMW: BMW ir darbojies aviācijas nozarē, ko simbolizē zīmola logotips. Baltie laukumi simbolizē propellerus kustībā, bet zilie laukumi simbolizē debesis.

 

NBC: Baltais laukums NBC logotipā ir pāvs, bet krāsas tam apkārt ir viņa spalvas. Šādā veidā NBC parāda, ka lepojas ar pārraidīto saturu.

 

Kölner Zoo: Ķelnes zooloģiskā dārza logotips ne tikai acīmredzami atspoguļo ziloni, žirafi un degunradzi, bet arī Ķelnes katedrāles torņus. Katedrāle ir pilsētas atpazīsamākais simbols.

Raksti

Facebook mainās: Kā izmaiņas ietekmēs lietotājus? Skatīt vairāk
LIETAS, KAS RAKSTURO SLIKTAS MĀJASLAPAS Skatīt vairāk
MĀJAS LAPAS RESPONSĪVAIS DIZAINS – NEPIECIEŠAMĪBA VAI LIEKA IZŠĶĒRDĪBA? Skatīt vairāk
Bizness sociālajos tīklos: iconcept ceļvedis Skatīt vairāk
Cik maksā mājas lapas izstrāde? Skatīt vairāk
Mājas lapu izstrādes cena Skatīt vairāk
Mājas lapas izstrāde un tās galvenie posmi Skatīt vairāk
Mājaslapas responsīvais dizains – vēlreiz par svarīgāko Skatīt vairāk
Kas jauns mājaslapu izstrādē? Tendences 2020-2021 Skatīt vairāk
10 svarīgi elementi jaudīgas e-komercijas vietnes izveidošanai Skatīt vairāk
Skatīt vairāk

Kontakti

Satekles iela 2c, Rīga, Latvija, LV-1050

+371 67 288 887

[email protected] © SIA iConcept 2021

SIA “iConcept” 2023. gada 3. aprīlī ir noslēdzis līgumu Nr. SKV-L-2023/198 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma “Starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.